بیشک رویکردی که علی رسولیان و همکارانش در سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران در زمینه خودکفایی در تأمین بخشی از نیاز برقی واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی ایران درپیش گرفتهاند، در آینده زمینه ساز رخدادهای بزرگی خواهد بود.
تأمین برق و انرژی پایدار برای واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی یکی از دغدغههای مهم مسئولان ارشد اقتصادی کشور است. این موضوع از آن جایی اهمیت دارد که بخش عظیمی از تولید کشور در واحدهای صنعتی و تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور صورت میگیرد و طبیعتاً عدم تأمین برق پایدار برای این واحدها، یا آنها را بهطور کل از مدار تولید خارج میکند یا تولید آنها را مختل خواهد کرد که در هر دو صورت، آسیبهای جدی متوجه اقتصاد این واحدهای تولیدی و کل اقتصاد کشور میشود. لذا یکی از مهمترین وظایفی که حاکمیت در قبال واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک دارد، تأمین نیاز آنها به آب، برق و انرژی پایدار است.
در زمینه تأمین انرژی پایدار برای واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی دو چالش وجود دارد؛ اول اینکه، بازگشت بسیاری از واحدهای تولیدی راکد به چرخه تولید و در کنار آن، تأسیس و راه اندازی واحدهای صنعتی بزرگ و کوچک جدید، هر روز نیاز به تأمین برق پایدار در شهرکهای صنعتی را افزایش میدهد و دوم هم اینکه کشور بهواسطه خشکسالیهای متوالی و کاهش ظرفیت تولید نیروگاههای برق آبی در فصول گرم سال با مشکل تأمین برق واحدهای مسکونی، صنعتی و تجاری مواجه است. لذا در این زمینه بهترین استراتژی، ورود خود شهرکها و نواحی صنعتی به فرآیند تولید برق است که اتفاقاً سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با یک ابتکار عمل و انعقاد تفاهم نامه به استقبال آن رفته است.
در همین زمینه، اخیراً سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تفاهم نامهای را با رویکرد استقرار نيروگاههاي تجدید پذیر در شهرکها و نواحي صنعتي با سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی برق کشور منعقد کرده که طی آن تأمین 5 هزار مگاوات برق پايدار برای واحدهای تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور در دستور کار قرار میگیرد. رویکردی که از جنبههای بسیاری دارای مزیتهای کارکردی است و در آینده نه چندان دور میتواند نقشی شگرف در تأمین برق واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی باشد و وابستگی این واحدهای تولیدی را به برق عمومی کشور کاهش دهد.
در اين تفاهم نامه كه به امضاي علي رسوليان معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران و محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق رسيده است، طرفين به منظور استفاده از ظرفيتها و توان بخش غيردولتي در زمينه كمك به افزايش ظرفیت برق و ارتقاء کیفیت آن در شهركها و نواحي صنعتي و مناطق ويژه اقتصادي تابعه و همچنين ترویج بهره مندي از انرژیهاي پاك از طريق منابع تجدید پذیر با يكديگر همكاري خواهند کرد.
برنامه ریزی برای تأمین يك هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر از طریق استفاده از فضای سقف مستحدثات واحدهای صنعتی موجود در قالب خرید تضمینی برق نیروگاههای انشعابی کمتر از 200 کیلووات ظرف مدت 2 سال، تأمین سه هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر با ظرفیت بالاتر از 200 کیلووات در قالب روشهای خرید و جمع سپاری از طریق استفاده از ظرفيت شهركها و نواحي صنعتي و مناطق ويژه اقتصادي موجود ظرف مدت 4 سال و تأمین يك هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در قالب خود تأمین صنایع ظرف مدت 2 سال، از جمله اهداف اين تفاهم نامه است.
بیشک رویکردی که علی رسولیان و همکارانش در سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران در زمینه خودکفایی در تأمین بخشی از نیاز برقی واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی ایران درپیش گرفتهاند، در آینده زمینه ساز رخدادهای بزرگی خواهد بود.
این اقدام جدای از تولید انرژی پاک که در جهان امروز بسیار به آن تأكید میشود، بار بزرگی از روی دوش وزارت نیرو در تأمین برق پایدار برای شهرکهای صنعتی کشور خواهد برداشت و در عین حال، خیال بخشی از تولید کنندگان را از نظر تأمین برق مورد نیازشان آسوده خواهد کرد.
علاوه بر این میتوان متصور بود که وجود برق پایدار، تولید و بهرهوری واحدهای صنعتی و تولیدی را بهبود خواهد بخشید و این هم به نفع تولید کننده است و هم به نفع اقتصاد کشور.